Granülasyon tozu ile basınçsız sinterlenmiş silisyum karbür seramikler, akışkanlığı ≤ 20s / 30g, yığın yoğunluğu 0.75-0.85g / cm3, su içeriği <% 1.0 ve çeşitli sinterleme ve kalıplama katkı maddeleri içerir, doğrudan preslenebilir ve kalıplanabilir ve otomatik kuru basınçlı kalıplama, hidrolik kalıplama ve izostatik basınçlı kalıplama için uygundur, 3.10'dan fazla sinterlenmiş yoğunluk,

sinterlenmiş yüksek sertlik, aşınma direnci, yüksek sıcaklık direnci, güçlü asitlere direnç, güçlü alkali korozyon ve düşük sürtünme katsayısı ve iyi kendinden yağlama özelliklerine, yüksek termal iletkenliğe, düşük termal genleşme katsayısına ve yüksek sıcaklıklarda iyi mukavemete sahiptir, Yüksek sertlik, iyi aşınma direnci, yüksek sıcaklık direnci, güçlü asit ve alkali korozyona karşı direnç ve düşük sürtünme katsayısına sahiptir. Ayrıca iyi kendinden yağlama, yüksek termal iletkenlik, düşük termal genleşme katsayısı ve iyi yüksek sıcaklık mukavemetine sahiptir.

Santrifüj sprey granülasyonunun kullanılması nedeniyle basınçlı sinterleme silisyum karbür granülasyon tozu, granülasyon tozu partikül morfolojisi, granülasyon tozu partikül morfolojisi, silikon karbür seramik sızdırmazlık halkaları, burçlar, silikon karbür anti-balistik levha, plaka ve diğer özel seramik ürünlerin üretiminde kullanılan tam bir küresel, dar ve düzgün partikül dağılım aralığı, gelişmiş akışkanlık performansı sunar, vakum sinterleme kullanımı, 2.100 santigrat dereceden fazla sinterleme sıcaklığı, seramik yoğunluğu 3.15g / cm3'e ulaşır Seramik yoğunluğu 3,15 g/cm3 veya üzerine ulaşır, seramik sertliği Vickers 3000-3600'e ulaşır.

Basınçsız sinterlenmiş silisyum karbür seramik rulmanların daha yüksek sınırlama hızı: seramikler çelikten daha hafiftir, bu da merkezkaç kuvvetini azaltır, böylece aynı hassasiyet altında sınırlama hızını artırır. Yüksek hassasiyetli uygulamalar: Silisyum karbür seramikler çelikten daha yüksek sertliğe ve Young modülüne sahiptir ve aynı yük altında mekanik deformasyon daha küçüktür, bu nedenle daha hassas uygulamalarda kullanılabilirler. Daha uzun hizmet ömrü: çelik rulmanlardan 5 kat daha uzun olabilir, seramik çelikten daha hafiftir, aynı yük altında rulman çalışma merkezkaç kuvveti azalır, yuvarlanma yolu yükü azalır ve seramiklerin sürtünme katsayısı çelikten daha küçük olduğu için çalışma sıcaklığı artışını azaltabilir, aşınmayı azaltabilir ve yuvarlanma yolunun ömrünü uzatabilir. Daha yüksek sıcaklıklarda kullanılabilir: Silisyum karbür seramik malzemeler, yüksek sıcaklıklarda mekanik özelliklerini istikrarlı bir şekilde korudukları için yüksek sıcaklık uygulamalarında kullanılabilir. Sıcaklık değişimlerine daha uygundur: Seramiğin termal genleşme katsayısı çeliğinkinden daha küçük olduğundan, seramik rulmanların boşluğu sıcaklık değişimlerinden çelik rulmanlara göre daha az etkilenir, bu nedenle daha geniş bir sıcaklık dalgalanması aralığında kullanılabilirler. Daha iyi anti-seize ve anti-seize performansı: Bunun nedeni, seramiğin termal genleşme katsayısının çelikten daha küçük olması, termal deformasyonu azaltmaya yardımcı olması ve böylece anti-seize kabiliyetini geliştirmesidir. Yağsız çalışabilir: Seramikler kendinden yağlama özelliklerine sahiptir ve ayrıca bir ortam kullanılarak yağlanabilir, böylece yağlama gresinden kaynaklanan kirlenmeyi önlemek için yüksek vakumlu uygulamalarda kullanılabilirler. Asit, alkali, tuz korozyonuna dayanıklıdır: bu nedenle kimyasal korozyon durumlarına uygulanabilir ve bu aynı zamanda seramik bilyalı rulman gelecekteki pazar uygulaması daha büyüktür, alanın gelişimini şiddetle güçlendirmesi gerekir. Manyetik ortamda kullanılabilir: manyetik olmayan seramik, manyetik yabancı madde veya aşındırıcı parçacıkların oluğa yapışması kolay değildir, aşındırıcı aşınmayı azaltabilir.

标签: Silisyum Karbür Seramikler, Basınçsız Sinterlenmiş Silisyum Karbür, Seramik Rulmanlar

添加新评论