Silisyum Karbür Seramikler,Reaksiyon sinterlenmiş silisyum karbür seramik hazırlama işlemi nispeten basittir, doğrudan silisyum karbürün belirli bir parçacık derecesini (genellikle 1-10um) ve kütüğün karbon karıştırılmasını ve kalıplanmasını benimser ve daha sonra silikonun infiltrasyonu için yüksek bir sıcaklıkta, silikonun bir kısmı SiC ve SiC kombinasyonundaki orijinal kütüğü oluşturmak için

karbonla reaksiyona girer, sinterleme amacına ulaşmak için. Çeşitli silikon penetrasyon yöntemleri vardır; bunlardan biri, silikonun erime sıcaklığına, silikonun sıvı fazına, kılcal damarın rolü aracılığıyla, silikonun doğrudan kütüğe ve silikon karbür oluşturmak için karbon reaksiyonuna, sinterlemeye ulaşma sıcaklığıdır. Bir diğeri ise, sıcaklığın silikonun erime sıcaklığından daha yüksek olması, silikon buharının oluşması, silikon buharının sinterleme amacına ulaşmak için boşluğun gövdesine sızmasıdır.

Silisyum Karbür Seramikler,Eski sinterleme yöntemi artık serbest silikon genellikle daha fazladır, genellikle% 10-15'e kadar, bazen% 15 veya daha fazladır, bu da ürün performansına zarar verecektir. Silikonun gaz fazı infiltrasyon yöntemi ile, ayrılmış gözeneklerin kütüğü nedeniyle mümkün olduğunca az olabilir, sinterlemeden sonra serbest silikon içeriği% 10'un altına düşürülebilir ve bazı proses kontrolü% 8'in altına düşürülebilir, ürünün performansı büyük ölçüde iyileştirilir. Reaksiyon sinterlenmiş silisyum karbür sinterleme sıcaklığı 1450 ℃ ila 1700 ℃ arasındadır. Karbon ve SiC iskeleti herhangi bir şekle önceden döndürülebilir ve kütük büzülmesinin sadece% 3 veya daha az sinterlenmesi, ürün boyutunun kontrolüne elverişlidir, bitmiş ürünlerin öğütme miktarını büyük ölçüde azaltır, SiC gibi hammaddeler kullanılır, C, bağlayıcı madde ve benzeri özellikle özel muameleye ihtiyaç duyar, pazar tedarik edebilir. Bu nedenle, bu işlemle hazırlanan SiC sinterlenmiş gövdenin üretim maliyeti düşüktür, diğer işlem türlerine kıyasla fiyat nispeten düşüktür, rekabetçidir. Bununla birlikte, işlem sinterlemeden sonra boşluktaki toplam artık serbest silikonu belirler ve silikonun bu kısmı gelecekteki ürünlerin uygulanması üzerinde bir etkiye sahiptir ve sinterlenmiş gövdenin mukavemeti diğer el sanatları kadar iyi değildir ve aşınma direnci azalır. Ancak asıl önemli olan, serbest silikonun alkali ve hidroflorik asit ve diğer güçlü asit ortamlarının korozyonuna karşı koyamamasıdır. Bu nedenle kullanımı sınırlıdır. Ek olarak, yüksek sıcaklık dayanımı da serbest silikondan etkilenir ve kullanım sıcaklığı 1200 ℃'nin altında sınırlıdır.

标签: Silisyum Karbür Seramikler

添加新评论