Silisyum karbür tozu zımpara olarak da bilinir, ürünler altıgen kristaller, özgül ağırlık 3.20-3.25, Mohs sertliği 9.2, mikro sertlik 2840-3320kg / mm2'dir. silisyum karbür, kararlı kimyasal özellikler, yüksek termal iletkenlik, küçük termal genleşme katsayısı ve iyi aşınma direnci özelliklerine sahiptir.

Silisyum karbür tozu, fonksiyonel seramikler, yapısal seramikler, gelişmiş refrakterler, aşındırıcılar ve metalurjik ve benzeri gibi birçok önemli uygulama alanına sahiptir.
(1) Aşındırıcı
silisyum karbür tozu, cam, kuvars kristali, prizma kristali, seramik, taş, dökme demir ve bazı demir dışı metaller, semente karbür, titanyum alaşımları, yüksek hızlı çelik kesici takım taşlama taşları vb. öğütmek ve işlemek için öğütme ortamı veya öğütme yardımcı malzemesi olarak kullanılabilir.
(2) Metalurjik ve yüksek sıcaklık refrakterleri
Silisyum karbür deoksidizör ve köpük seramik filtrelerin çelikhane uygulamaları, silisyum karbür köpük seramik filtreler, mükemmel mukavemet ve yüksek sıcaklık etkisine ve kimyasal korozyona dayanıklıdır. 1380 santigratın üzerinde kullanım sıcaklığı, erimiş metal filtrasyonunda yaygın olarak kullanılır, yüksek sıcaklıkta baca gazı arıtma, katalizör taşıyıcılar, katı ısı eşanjörleri ve özel dolgu maddeleri ve diğer alanlar.
(3) Yapısal/fonksiyonel seramik malzemeler (reaksiyon sinterleme/basınçsız sinterleme)
Aşınmaya dayanıklı borular, çarklar, pompa odaları, siklonlar, cevher kovası astarları gibi silisyum karbür hazırlamak için ideal malzeme, aşınma direnci hizmet ömrü dökme demir veya kauçuğun 5-20 katıdır, aynı zamanda havacılık pisti için ideal malzemelerden biridir. kurşun geçirmez seramik plakalar, seramik levhalar ve seramik uçlar için kullanılabilir.

标签: Silisyum karbür tozu, Silisyum karbür

评论已关闭